Slavonien, en region fyldt med frugtbare sletter, ligger yderst i den østlige del af Kroatien, mellem floderne Donau, Sava og Drava.  Efter Dalmatien  er Slavonien den største kroatiske historiske område, der kan prale med talrige barokke paladser og kirker, endeløse sletter, århundredgamle egeskove, grønne vinmarker og autentiske vinkældre. De mest interessante og autentiske indkvarteringsmuligheder i Slavonien og Baranja er helt bestemt de berømte traditionelle rurale husstande, der har bevaret fortidens ånd, og selv i dag virker som et relikt fra en fjern tid, hvor landdistrikternes beboere i deres folkedragter kørte gennem landsbyen i dekorerede hestevogne, fulgt af tamburitzas lyde og unikke slavonske sange. Ud over traditionen vil du i  de økologiske landlige husholdninger finde ekstraordinært gæstfre værter, der helt sikkert vil bringe til bordet den traditionelle slavoniske blommesnaps (šljivovica), kulen (en slags krydret pølse), pølser og andre verdensberømte  slavoniske kulinariske specialiteter. Slavonien er også den andenstørste kroatiske turistregion ( efter det centrale Kroatien), bestående af fem amter: Virovitica-Podravina (kroatisk: Virovitičko-podravska županija),  Brod-Posavina (Brodsko-posavska županija), Požega-Slavonien (Požeško-slavonska županija), Osijek-Baranja (Osječko-baranjska županija) og Vukovar-Srijem (Vukovarsko-srijemska županija).
Turisme i Slavonien og Baranja har vokset i de sidste par år netop på grund af deres tradition og en garanteret fred, som de tilbyder sine besøgende. Slavonien og Baranja ligger nemlig ikke så tæt på de ruter, der fører fra nabolandene til Adriaterhavet og har derfor bevaret sin uberørte charme med et strejf af fortiden, som primært tilbyder fred og afslapning fra den stressende hverdag og det hektiske byliv.
Kroatiendirekte.dk yder mæglerservice uden provisoner i tilknytning til søgning efter overnatningsmuligheder i Slavonien og Baranja, med alle de nødvendige oplysninger og direkte kontakt til udlejerne enten telefonisk eller via formularen i bunden af hvert tilbud. Velkommen til Slavonien og Baranja!